Холиварофорум

Не все, что говорят на Холиварке — правда!

Вы не вошли.

#426 2025-06-29 11:25:16

Анон

Re: Kurwamoc [Польща][фото][життя][yes comments]

Сьогодні стоїмо на пероні, чуємо об’яву про маршрут "Pociąg Wrocław-Zielona Góra główny". І ржемо, як дурні.

Справа в тому, що деякі приголосні в польській мові позначаються особливими літерами й вимовляються трохи інакше, забула, як називається цей фонетичний процес. Наприклад, я живу не у "ВроцЛаві", а приблизно у "ВроцВаві" (Wrocław), ота сама літера з рисочкою. При вимовлянні вони іноді майже втрачаються.

Ми з співавторкою власне почули: "Почьонг Вроцвав-Жельона Гора-гувна", тобто "Зелена Гора гівна".
Так, це тупо, але в ситуації смішно XD

U5J8569.jpg

Фото просто так. Коло станції в Валбжиху

#427 2025-07-02 18:47:48

Анон

Господиісусе, курвамоц, єбать мій лисий череп!

Колись моя сусідка з Луганська запитала у мене: "Аноннейм, а правда, що в католиків священні тварини - слони?".
Сьогодні я розповіла це Ірені, а вона як закричить:
- О Єзу, так, я давно хочу купити тобі мармурового слоника! Його треба ставити дупою до дверей, щоб гроші водилися!
XD

5XoIejS.jpeg

#428 2025-07-03 18:45:35

Анон

Цікавість моя - ворог мій. Вирішила прочитати ще й «Рамакрішна та його учні» Крістофера Ішервуда. Ну що, якби не прочитала раніше того ж "Самотнього чоловіка", то кинула б це зайняття після перших 10-20 сторінок. Ніколи б не запідозрила, що такий витончений та іронічний автор може бути настільки сповненим щирої віри у вторинні чудеса та містичні переживання.

Здивувавшись, зазирнула в біографію. Виявляється, Ішервуд сам був активним проповідником Веданти, що, на мою думку, пояснює відсутність критичної дистанції. Попри це, стиль Ішервуда все такий же чудовий, персонажі живі, емоції яскраві, тому, якщо вам заходять белетризовані біографії святих - дуже рекомендую.

#429 2025-07-06 21:10:13

Анон

Гуляємо зі співавторкою Гьорліцем, глянули на воду з мосту, а там курва нутрія!

gP6LukF.jpeg

Господи, для мене навіть постсовковий Гьорліц порівняно з будь-яким польським містом - грьобаний рай. Після 17.00 - тиша, навіть у центрі. Всім на тебе пофіг. Гуляєш наче Єва в раю, коли Адам захворів і ліг спати під пальмою XD

Отредактировано (2025-07-06 21:10:27)

#430 2025-07-08 16:35:59

Анон

Згожелець і Ґьорліц - два міста в одному, розділені річкою Ниса-Лужицька і державним кордоном між Польщею та Німеччиною. Колись місто по оба боки Ниси було єдиним і називалося Ґьорліц. Друга світова поділила його на польську та німецьку частини. Два міста схожі на дзеркало - тільки і Німеччині, як на мене, оригінал, а в Польщі - відбиток.

Ґьорліц вважається одним із найкраще збережених історичних міст Німеччини й "кіностолицею" країни. В місті понад 4 000 відреставрованих історичних будівель, через що його часто використовують як натуру для зйомок фільмів, зокрема "Готель «Ґранд Будапешт»". Згожелець - потенційно красивий, але досить занедбаний. А ще німці люблять ходити до польських кафешок на березі Ниси, пити пиво (ми пробували, смачне!) і дивитися на своє красиве містоXD Ґьорліц та Згожелець активно співрпацюють в рамках багатьої європейських програм. А пішохідний міст, що їх поєднує, нагадує шов на шрамі історії.

Трохи фото. Мені дуже подобається це вікно суші-бару (і суші там смачні):

LYITSpR.jpeg

Згожелець

Скрытый текст

Вид на міст та німецький берег

Скрытый текст

Ґьорліц

Скрытый текст

Отредактировано (2025-07-12 02:53:24)

#431 2025-07-08 17:17:23

Анон

Сьогодні в автобусі один балакучий дядько ідеально сформулював зачароване коло життя поляка:
"Żabka, Biedronka, lekarz, aptekarz" XD

#432 2025-07-09 20:47:55

Анон

Сходила послухала про карту CUKR. Ну що, зрозуміло те, що нічого не зрозуміло. Одна з умов її отримання - статус UKR, отриманий... до 4.03.2024 XD Але юристка сказала, що цей пункт будуть переглядати. Добре було б! Другий мінус - не зрозуміло поки що, чи зарахують час на CUKR при отриманні сталого побиту. Це також питання, яке розглядатимуть і уточнюватимуть. Великий плюс - можливість вільно працювати, змінювати роботодавця, провадити господарчу діяльність, вільно подорожувати. А ще таку карту повинні видавати за 90 днів - це рекордний термін, але чи буде він дотриманий... Словом, поки що спокійно сиджу на UKR, чекаю, поки все виясниться.

AHAu50a.jpeg

Ця краса навпроти офісу, де сьогодні виступала юристка.

Отредактировано (2025-07-09 20:48:52)

#433 2025-07-10 19:11:52

Анон

Іду за вершками до кави, назустріч йде сусідка Оля (від польського Александра). Ну як сусідка - з нашого району, а тут навіть якщо за кілометр живеш, все одно сусід. Привіт, кажу, щояк? Відповідає: "Та сьогодні була на нічній зміні, булки пекла, а пічка щось погано працює, тому я клєла (матюкалася по-польски). Керовнічка мені каже, мовляв, чого ти, Олю, курвами розкидаєшся? А, кажу, то пані краще буде, як я булками розкидатися почну?" XD

Натюрморт (тільки без булок)

eOM1aKx.jpeg

Отредактировано (2025-07-10 19:12:31)

#434 2025-07-11 20:51:03

Анон

Отаких рибочок бачили

9g4xir6.jpeg

Незрозуміло, що зі мною відбувається. Поновила роботу над історією про лисиць (залишилось якихось 7-8 сторінок), точно знаю, що скоро знову почну малювати. І в той же час чуюся абсолютно пустою, і єдине, чого справді хочу, - оплачена евтаназія. Креативна шизодепресія якась XD

#435 Вчера 17:50:40

Анон

Рене Розен "Світські манери" - свого роду дуель (чи складний дует) між двма сильними амбітними жінками, представницею "нових грошей" Альвою Вандербільт і "старою аристократією" в особі Кароліни Астор. Спочатку мені подобалася книжкова Альва - своєю цілеспрямованістю, активністю, здатністю ламати соціальні бар'єри. Але далі по тексту вона стає більш жорсткою, ригористичною, а от консервативна Кароліна переосмислює багато чого в своєму житті. До речі, в реальному житті Альва Вандербільт стала відомою суфражисткою і захищала права жінок. Тому чогось в її романному образі мені не вистачає.

Було кілька моментів, які добряче підпалили мені сраку. Наприклад, коли Альві заборонили голосувати під час виборів до складу директорів акціонерів театру. Цей театр був цілковито їдеєю Альви, вона займалася його плануванням, оздобленням та репертуаром. Але як тільки дійшло до важливих рішень...

– Усі, хто "за", підніміть руки.
Рука Альви піднялася вгору, викликавши вибух охів, зітхань і нервових смішків.
– Альво, будь ласка, опусти руку, – шепнула Еліс. - У тебе немає права голосу. Голосують лише чоловіки.

:bull:

Словом, якщо хочеться чогось приємного про світське життя та протистояння сильних жінок, приправленого соціалочкою - вам сюди.

Отредактировано (Вчера 19:58:25)

Подвал форума

Основано на FluxBB, с модификациями Visman
Доработано специально для Холиварофорума